BREZPLAČNA DOSTAVA za vsa naročila Kupi zdaj
BREZPLAČNA DOSTAVA za vsa naročila Kupi zdaj

Antioksidanti, zavetniki vaše kože!

#sestavine #antioksidanti

Antioksidanti so organski kompleksi. Naravne spojine rastlinskega izvora, ki se v človeškem telesu borijo proti prostim radikalom. Slednji povzročajo oksidativni stres ter mikrovnetja, ki naš organizem oškodujejo od vznotraj navzven.

 

SE PRAVI... PROSTI RADIKALI?

 

Prosti radikali so destabilizirani atomi, molekule in spojine, ki zaradi neparnega števila elektronov povzročajo poškodbe celičnih membran, beljakovin in DNK materiala.

 

Ker vse v naravi in predvsem v homeostazi človeškega telesa teži k ravnotežju = se to odraža tudi v kemijskih procesih in biokemijskih vezeh. Prav te povezave med atomi in molekulami iščejo zmeraj ravnovesje, ki se izpolni v parnem številu elektronov zunanjih kemijskih orbital.

 

Da pa ne bi zašli predaleč v Kemijo –

lahko zaključimo odlomek preprosto

tako, da izpostavimo 2 glavni enačbi:

neparno število elektronov = poškdobe + oksidativni stres 

parno število elektronov = homeostaza + ravnovesje

»»»

Oksidativni stres je kratek izraz za vrsto procesov, kjer destabiliziran prosti radikal »ukrade« elektron stabilni molekuli, ki tako prevzame destabilizacijo in naprej oškoduje genski material ter druge zdrave predele našega organizma.

 

Nekaj prostih radikalov nastane v naravnem procesu celičnega delovanja, večji delež le-teh pa se pojavi zaradi UV sevanja v naši koži...

 

Visokoferkvenčni žarki UV spektra v povrhnjici in usnjici izbijejo atomom parno število elektronov ter s tem povzročijo kaskado inflamacij in poškodb.

 

Ustvarjen oksidativni stres vodi v:

 

> rakava mutacije in obolenja

> pospešeno staranje kože

> kožne poškodbe [gube]

 

»»»

 

Če se oksidativni stres v večji meri poveča

še zaradi eksternih faktorjev [spodaj] – le

ta vodi tudi v kardiovaskularna obolenja,

artritis, avtoimune bolezni in mnogo

drugih obolenj.

 

> Kajenje

> Onesnaženje

> Slaba prehrana

> Procesirani sladkorji

> Droge [alkohol]

> Staranje

> Stres

> Radioaktivnost

> Okužbe

 

»»»

 

Da pa ne bo vse skupaj zvenelo turobno in brezupno –

se ta članek iz informativne vsebine

usmerja k zelo konkretni rešitvi:

 

Moč antioksidativnega delovanja se skriva v rastlinskih molekulah, ki imajo v svoji trdni stabilnosti na razpolago presežek elektronov. Le-te spojine v celičnih prostorih nevtralizirajo poškodbe oksidativnega stresa in ob srečanju s prostim radikalom: temu podarijo elektron [ne da bi s tem izgubile svojo stabilnost].

 

Prav ta proces reduciranja mikrovnetij pomaga koži, da se izboljša in naravno obnovi, kot se mora. Antioksidanti so tisti, ki na prvi fronti pomagajo pri zdravju, [še bolj pa] pri teksturi gladke kože.

 

»»»

 

V naših produktih prisegamo prav na to zdravilno moč presežka elektronov.

 

Zato vam za konec delimo le nekaj

najpomembnejših zavetnikov, ki

jih najdete v izdelkih Nora4 :]

 

Virginski nepozebnik:

 

Tradicionalno zdravilno rastlino severnoameriških indijancev, imenovano tudi čarodejni oreh, danes uporabljamo za preprečevanje vnetij in lajšanje kožnih in žilnih težav. Zaradi vsebnosti taninov pomaga pri zunanjih poškodbah kože.

 

Aloe Vera:

 

Vera v latinščini pomeni »Prava.« Ime samo poudari, da gre za sorto zdravilne aloje, ki znana po visoki vsebnosti vitaminov, antioksidantov in mineralov, nudi mnogo zdravilnih učinkov. Močno vlaženje kože. Pomiritev opeklin. Pospešeno celjenje ran in ureznin. Blaženje vnetij. Boj proti aknam.

 

Hibiskus

 

AHA-kisline v hibiskusu spodbujajo nastanek kolagena in zmanjšujejo oksidativne poškodbe kože. Poleg tega sestavine v njem čistijo pore naše kože, ki je dnevno izpostavljena znojenju in onesnaževalnim faktorjem  okolja.

 

Podrobneje o naših sestavinah:pa v naslednjih člankih!

 

 

 


Starejša objava

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z nadaljevanjem uporabe strani, domnevamo, da razumete in se strinjate z uporabo piškotkov.
Več informacij
Zapri