BREZPLAČNA DOSTAVA za vsa naročila Kupi zdaj
BREZPLAČNA DOSTAVA za vsa naročila Kupi zdaj

POLETJE, SONCE IN KOŽA!

Če ste že na vašem dopustu, ne čakajte: skočite v vodo!

 

Če pa še ne? Ali če ste morda že nazaj? Potem recimo skupaj eno na temo naše kože v prevročih sončnih dneh. V tistih, ko je poletje na udaru in vročina premaga še vsak kotiček sence, ki bi si ga človek upal najti pod drevesom ali v zavetju štirih sten.

»»»

Najpomembnejši del naše jutranje, večerne in vsakodnevne rutine negovanja kože je brezpogojno in povsod: VLAŽENJE. Hidracija je tista »babičina skrivnost« in tisto zlato pravilo, ki ohranja videz naše kože lep, mladosten in vsezmeraj svež.

Vročina in prekomerno izpostavljanje močnemu soncu tekom poletja = pa sta le dva dodatna faktorja, ki kličeta po intenzivnem in še bolj nujnem vlaženju kože. Cilj ostaja isti. In ta je: preprečiti dehidracijo kože.

»»»

Kar se rado (a nehote!) zgodi tekom vročih mesecev poletja je uporaba bolj agresivnih čistilnih produktov za obraz. Ženske in moški zaradi sijočega in oljnega filma, ki se nabere na koži, sežejo po močnejših in prenasilnih čistilcih (pena, gel), ki kožo ne le očistijo, marveč tudi oškodujejo.

Misleč, da si delamo dobro, si v resnici našo kožo razdražimo in zaščitno bariero ranimo, do mere, da je koža izsušena. Čez obdobje vseh 12 mesecev (tekom poletja pa še bolj!) moramo biti pozorni, da izberemo pravilen produkt za čiščenje obraza.

 

Več in več dermatologov, ter mladih raziskovalcev prisega na Micelarne vodice, ki ne vsebujejo mil. Saj vežejo in očistijo nečistoče prek naravnih kompleksov, ki obenem obraz nahranijo in navlažijo.

»»»

Tudi redna uporaba maske za obraz je nujni del procesa nege kože. Vsaj enkrat na teden naj bi si človek privoščil masko za obraz, saj le-ta očisti odmrle celice in s tem dodatno očisti kožo za boljšo vpijanje vlažilcev in nutrientov. Tako dosežemo najboljšo absorpcijo možno in zagotovimo 100% učinek delovanja serumov in krem.

 

Glinene maske za obraz pa so še toliko boljše, saj odstranijo nesnago, nečistoče in toxine ter koži povrnejo mladostni sijaj z učinkovitim ožanjem vaših por. V kolikor je taka maska še obogatena z antioksidanti, bo vaša koža obnovljena ter nahranjena že po prvem nanosu.

»»»

Ob vsem tem pa ne pozabite uživati in upoštevati naslednjih smernic:

 

  1. PIJTE VELIKO VODE • Koža, sklepi in telo tako ostajajo hidrirani od znotraj
  2. IZOGIBAJTE SE SONCU • Močni sončni žarki so za kožo nevarni
  3. SONČNA KREMA • Svojo kožo zaščitite s sončno kremo
  4. UPORABA KREME • Vlaženje kože je nujno z lahko in močno kremo
  5. MICELARNA VODA • S seboj nosite micelarno vodo

 

Micelarna voda deluje na osnovi micelov, naravnih kompleksov, ki so sestavljeni iz hidrofilnih in hidrofobnih delov – to pomeni, da naravno vsebujejo snov, ki veže vodotopne in vodo-netopne snovi. Na osnovi neagresivnih enot kožo hkrati vlažijo, hranijo in čistijo... Po uporabi pa obraza speremo z vodo ali z vlažno krpico in so zato dodatno primerne za poletne dni, ko se prekomerni sebum nabira tudi tekom dneva na izletih, plaži ali kje drugod.

 

 

 


Starejša objava Novejša objava

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z nadaljevanjem uporabe strani, domnevamo, da razumete in se strinjate z uporabo piškotkov.
Več informacij
Zapri